Plastspecialist sikrer markante besparelser hos Salling Plast

Ikke-kategoriseret

Rudi Virenfeldt Larsen har som en del af sin uddannelse til plastspecialist arbejdet med optimere produktionen hos sin arbejdsgiver Salling Plast. Det projekt kommer til af have markant positiv påvirkning på virksomhedens bundlinje. – Det er lige præcis det, vi gerne vil med uddannelsen, siger uddannelsesleder Allan B. Rasmussen.

Del:

 

Fakta:

Klik her for tilmelding til uddannelsen.

 

Har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte Peter Kjærsgaard, uddannelseskonsulent på Den jydske Haandværkerskole:

Tlf.: 2180 7136

Mail: pkk@djhhadsten.dk.

 

Læs også:

                  

19 plastmagere startede i efteråret på Den jydske Haandværkerskole som det andet hold plastspecialister nogensinde. Blandt de nye elever er Rudi Virenfeldt Larsen, der til daglig arbejder hos Salling Plast i Ranum i Himmerland. Virksomheden laver en række forskellige produkter, bl.a. plastrør og -fittings til brugsvand og kloak samt varierende specialopgaver.  Ca. halvdelen af produktionen er emner til fjernvarme og -køling i bl.a. PUR-skum.

I forbindelse med sin uddannelse har Rudi Virenfeldt Larsen arbejdet på et projekt om optimering af virksomhedens PUR-forme. Projektet har set på formenes vinkler: 

– Jeg er kommet frem til, at vores emner har en svingende densitet. Det kan jeg spore tilbage til vinklerne på vores forme, der gør, at PUR-skummet har svært ved at komme ud i emnerne. Derfor har jeg i forbindelse med mit projekt forsøgt at ændre på vinklen, så skummet har lettere ved at fordele sig. Når jeg gør det, så kommer skummet hurtigere ud i formen og fordeler sig mere jævnt, fortæller Rudi Virenfeldt Larsen.

Der ligger meget arbejde bag hans konklusioner. Målinger, justeringer, nye målinger og analyse af massevis emner. Arbejdet giver dog kontant bonus for virksomheden:

– Når vi justerer formens vinkel, skal vi bruge mindre materiale per emne, og det giver os en økonomisk besparelse. Når det hele er implementeret,

vil vi kunne spare en hel del, fortæller Rudi Virenfeldt Larsen.

I sit afslutningsprojekt på plastspecialistuddannelsen vil han arbejde videre med, hvordan konklusionerne kan implementeres på virksomheden.

Uddannelse en del af strategien hos Salling Plast

Direktør i Salling Plast Christian Holm Jensen er naturligvis godt tilfreds.

– Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi er rigtig glade for Rudis indsats. Både her hos os og på skolebænken på Den jyske Haandværkerskole, siger han.

Salling Plast har omkring 80 ansatte og virksomheden arbejder målrettet på hel tiden at højne uddannelsesniveauet, fortæller Christian Holm Jensen:

– Meget af det vi kan, kan de også østpå, så vi kan let blive lidt klemt. Derfor er vi er nødt til at være bedre end de andre. Det handler om at udvide platformen, så vi er bedre rustet, og her uddannelse helt afgørende – herunder også uddannelsen til plastspecialist, siger direktøren.

LÆS MEREHver tredje plastmager bliver plastspecialist

Et bindeled mellem produktion og resten af virksomheden

Rudi Virenfeldt Larsens projekt på Salling Plast viser lige præcis det, uddannelsen til plastspecialist skal kunne. Det forklarer uddannelsesleder på Den jydske Haandværkerskole Allan B. Rasmussen:

– Det, som Rudi har gjort med sin opgave, er lige netop det vi rigtig gerne vil med uddannelsen. Vi vil give eleverne nogle faglige redskaber indenfor forskellige områder, så de kan finde smartere måder at gøre det hele på, når de kommer tilbage i virksomheden.

Allan B. Rasmussen forklarer videre om uddannelsen

– Plastspecialisterne kan fungere som et bindeled mellem produktion og de øvrige dele af en moderne plastvirksomhed. De kender til produktionen gennem deres arbejde og uddannelse som plastmager. Som plastspecialist bliver de klædt på med en lang række af egenskaber indenfor fx kvalitetsstyring, produktionsoptimering og økonomi. Det gør dem i stand til arbejde på tværs i en virksomhed og i det hele at udfylde mange forskellige typer af roller.

LÆS MERE: Skal du uddannes til plastspecialist? (næste hold starter i efteråret 2013)