Kemiens Dag 2015: Få inputs til arbejdet med kemikalier i et cirkulært økonomi-perspektiv

Ikke-kategoriseret

Kemiens Dag sætter i år fokus på de udfordringer, der opstår, når brugen af kemikalier skal tænkes ind i det praktiske arbejde med cirkulær økonomi i en virksomhed. Arrangementet foregår den 26. november i Industriens Hus i København, og plastvirksomheder er mere end velkomne.

Del:
 

Tilmeld dig Kemiens Dag 2015

Du kan tilmelde dig Kemiens Dag ved at sende en e-mail til kemiensdag@operate.dk med oplysning om navn, adresse, firma, titel, e-mail-ad­resse og tlf. nr. Faktura på deltagergebyret eftersendes pr. mail. Angiv venligst EAN-nummer, hvis du ønsker fakturaen sendt elektronisk. Det koster 1.950 kr. ekskl. moms at deltage.

 

Læs mere på Kemiens Dags hjemmeside.

 

  

Cirkulær økonomi er en ny måde at tænke produktion og forbrug på, som er både miljømæssigt og kommercielt bæredygtig.

Det stiller dog store krav til virksomhedernes produktudvikling og til samarbejdet i produktkæderne, når de cirkulære visioner skal gøres til virkelighed. På Kemiens Dag den 26. november i Industriens Hus, kan du få indspark til, hvordan man som virksomhed kan håndtere udfordringerne.

– Formålet med Kemiens Dag i år er at diskutere løsninger på nogle af de udfordringer, der kommer, når man som virksomhed arbejder med cirkulær økonomi i praksis. Derfor mener jeg, der kan være at hente for plastvirksomheder ved at deltage i arrangement, siger Helle Fabiansen, miljøchef i Plastindustrien.

Hvordan kan en virksomhed skabe produkter i en cirkulær økonomi?

Mere konkret sætter Kemiens Dag 2015 således fokus på, hvordan den cirkulære økonomi spiller sammen med den nødvendige brug af kemikalier i industrien:

– Hvordan får man i praksis visionerne om cirkulær økonomi til at spille sammen med kemikalielovgivningen? Hvordan kan man som virksomhed sikre sig, at ens produkter kan indgå i en cirkulær økonomi? Og hvordan kan vi på en gang indfri ønsket om at øge genanvendelse, samtidig med at vi ønsker rene materialestrømme fri for uønskede kemikalier fra fortiden? Det er nogle af de spørgsmål, som vi håber at kunne give kvalificerede svar på, siger Helle Fabiansen.

Kemiens Dag er en årlig event, hvor folk, der arbejder med eller interesserer sig for kemi og industri, kan mødes for at debattere og styrke samarbejdet omkring aktuelle kemikaliespørgsmål. Plastindustrien er igen i år med blandt arrangørerne, der tæller både industriorganisationer, fagbevægelsen, Arbejdstilsynet og Miljøstyrelsen.

Dagen byder på indlæg fra en række forskellige virksomheder. Du kan bl.a. høre, hvad virksomheder som Grundfos og Hewlett-Packard gør for at fremadrette sin udvikling og produktion til en ny og mere cirkulær virkelighed. Flere oplægsholdere vil løbende blive annonceret.

Annonce###REKLAME###