Plastindustriens workshop om genanvendt plast: Det sagde deltagerne

Ikke-kategoriseret

Før sommerferien var Plastindustrien vært for en stor workshop med genanvendt plast som tema. Vi talte med tre vidt forskellige deltagere for at høre, hvorfor de interesserer sig for emnet.

Del:

Til Plastindustriens workshop om genanvendt plast den 11. juni blev en række af deltagerne interviewet – bl.a. for at blive klogere på, hvorfor de var mødt frem.

ST PLAST: Søger input til at styrke efterspørgslen på produkter i genanvendt plast 

 

Knud-Erik Skov-Thuesen, adm. direktør i ST Plast:

 

Indgår genanvendt plast i jeres produkter i dag?

– I høj grad, ja. Omkring 80 pct. af det materiale, vi anvender, er recyclet PET, som vi køber fra Holland og Tyskland. Det er ca. 4-5.000 tons årligt. De genanvendte materialer er billigere end nye råvarer, og det er en forudsætning for, at vi kan holde en konkurrencedygtig pris på vores produkter.  Så ja, genanvendelse fylder meget hos os allerede.

Hvorfor er du kommet her i dag?
– Vi vil gerne se, hvad der rører sig og lære om, hvad de andre gør. Vi oplever ikke, at genanvendelse er noget, vores kunder direkte efterspørger i dag. De kigger primært på pris. Jeg synes, der ligger en stor udfordring i at få vendt tendensen til, at produkter bare skal være billige, og hen imod at det handler mere om kvalitet og om at gøre det bedre – også fra et miljøperspektiv. Derfor håber jeg rigtig meget på at få inputs til, hvordan vi styrker efterspørgslen på genanvendelse hos forskellige grupper af kunder.

 

Designeren: Vi skal fortælle kunderne om mulighederne 

Ulrik Mandsfeldt, designingeniør hos Eye-d Innovation:

 

Hvorfor er du kommet her i dag?
– Jeg er her for at udvide min viden om, hvad der kan lade sig gøre med genanvendt plast. Vi skal kunne fortælle vores kunder om mulighederne og på det helt rigtige tidspunkt kunne spørge, om ikke det var en mulighed at lave et bestemt produkt i genanvendt plast.

Hvor tror du, vi vil se genanvendt plast blive brugt i fremtiden?
– Vi har mange kunder indenfor medico-området, og her er der helt klart en begrænsning for brugen af genavendt materiale. Vi skal fx nok ikke regne med at Novo kommer til at producere insulinpenne en genbrugsplastik i nær fremtid. Generelt gælder det jo for mange af de plastprodukter, vi fremstiller i Danmark, at de er højteknologiske, og at der derfor stilles store krav til materialet. Det er indenfor de mere nede på jorden hverdagsprodukter, at det største potentiale ligger, som jeg ser det. 

 

LÆS MERE: Mulighederne er mange med genanvendt plast

 

Kommunerne: Borgerne vil vide, hvad der sker med deres affald

 

Niels Remtoft, specialkonsulent i Dansk Affaldsforening:

 

Hvorfor er du kommet her i dag?
– Dansk Affaldsforening repræsenterer kommunerne, der står for indsamlingen og håndteringen af danskernes affald. Det er vigtigt, at vi følger med i, hvad der bliver talt om og efterspurgt hos plastbranchen, der jo gerne skal kunne bruge det affald, som borgerne sorterer. Borgerne vil også rigtig gerne vide, hvad der sker med deres affald, når de har sorteret det. Det håber jeg at blive klogere på i dag.

Hvad synes du om arrangementet?

– Jeg synes, det hele forløber rigtig fint, og snakken ved bordene går godt. Det er dejligt at se, at der er interesse hos alle led i kæden for, at projektet med at øge genanvendelsen skal lykkes.

LÆS MERE: Se billeder og præsentationer fra arrangementet

Annonce…###REKLAME###